Начин на приготвяне
В голяма купа разбиваме Маскарпонето заедно със сметаната, захарта и ванилиите.
Какаовите бисквити се натрошават в блендер или на ръка.
Когато това е готово, започваме да редим тортата: всяка бисквитка се потапя хубаво в компота и се прави 1 бисквитен ред в тава. Върху него се изсипва 1/3 от крема с Маскарпоне и сметана.
Върху крема поръсваме хубаво с 1/3 от натрошените какаови бискитки. След това повтаряме реденето. Когато бисквитената торта е наредена, рендосваме върху нея половината от млечния шоколад.
Нарязваме банана и го разпределяме като украса. Рендосваме и останалата част от шоколада.
Тортата трябва да престои около 24 часа в хладилника.
Бисквитената торта с Маскарпоне и банан е готова.