Начин на приготвяне
Първо, няколко думи за вкуса на нисковъглехидратната руската салата. Изключително лека и приятна консистенция. Количеството на отделните продукти е балансирано и вкусът е чудесен. Карфиолът прекрасно се свързва с ароматите от зеленчуци и шунката или в случая мортаделата и се допълват много добре.
Първо, сварявате карфиола и морковите за 10-12 минути. Морковите не се разваряват - трябва да останат по-твърди. Грахът се измива и слага в цедка, за да се отцеди от водата. Ако е замразен - се измива, докато се размрази добре.
Краставичките срязвате на две по дължината и също оставяте да се отцедят. Нарязвате на дребни кубчета краставичките и морковите, шунката и се поставят в голяма купа, която предвидливо трябва да събере всички продукти.
Нарязвате розичките на карфиола също на дребни късчета. Прибавя се отцеденият грах и майонезата. Посолявате на вкус и разбъркватe внимателно, като загребватe от дъното и се поставятe отгоре.
Купата се покрива със свежо фолио (или капак) и прибира в хладилник за поне 1 часа.
Колкото повече стои и охлажда - толкова по-вкусна става.
Майонезата:
Поставяте в купа яйцето, изливате шарлана и пасирате с издърпване леко нагоре. Готова е за секунди майонезата, лесно и здравословно. По желание можете да добавите щипка сол и лимон.
Изключително вкусна руска салата! Опитайте моята рецепта!
Коментари