Зелен фасул с маслини яхния

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
25/10/2019
"Няколко маслини напълно обръщат вкуса на тази веган гозба - а да ви кажем колко е вкусна - трудно ще можем"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 505
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1 бр.) и моркова (1 бр.). Настъргваме ги или нарязваме на ситно.

В тенджера наливаме олио (4 с.л.). Слагаме лука и моркова и малко гореща вода. Ръсваме черен пипер и къри на вкус. Включваме котлона.

Задушаваме няколко минути и слагаме зеления фасул (300 г) и маслини (1 к.ч.).

Прибавяме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (2 с.л.). Наливаме топла вода (3 ч.ч. приблизително), като разбъркваме непрекъснато.

Като заври яхнията, ръсваме и чубрица и джоджен на вкус.

Варим зеления фасул яхния без капак (може да доливаме топла вода при необходимост), до готовност и предпочитаната гъстота на соса.

Минута-две, преди да свалим от котлона, прибавяме кубче зеленчуков бульон и сипваме доматено пюре (1-2 ч.л.).

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар