Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се на дъното на глинения гювеч.
Лукът се нарязва на полумесеци, патладжанът и тиквичката на кубчета, червената и зелената чушка и морковът на едри парчета.
Нарязаните зеленчуци се смесват с царевицата и граха. Прибавят се измитата бамя и доматите, нарязани на дребно.
Всички зеленчуци се разбъркват и разпределят върху картофите в гювеча. Поръсва се брашно, червен пипер и сол.
Прибавя се олио и се налива около една чаша и половина вода.
Гювечът се пече на 220 градуса.
Постният гювеч със зеленчуци е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и рецептите ни за славянски гювеч, вкусен френски рататуй или тази лятна манджа от тиквички.
Коментари