Начин на приготвяне
Почистваме лука (1 бр.) и моркова (1 бр.). Настъргваме ги или нарязваме на ситно.
В тенджера наливаме олио (4 с.л.). Слагаме лука и моркова и малко гореща вода. Ръсваме черен пипер и къри на вкус. Включваме котлона.
Задушаваме няколко минути и слагаме зеления фасул (300 г) и маслини (1 к.ч.).
Прибавяме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (2 с.л.). Наливаме топла вода (3 ч.ч. приблизително), като разбъркваме непрекъснато.
Като заври яхнията, ръсваме и чубрица и джоджен на вкус.
Варим зеления фасул яхния без капак (може да доливаме топла вода при необходимост), до готовност и предпочитаната гъстота на соса.
Минута-две, преди да свалим от котлона, прибавяме кубче зеленчуков бульон и сипваме доматено пюре (1-2 ч.л.).