Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от зелен фасул с домати

Яхния от зелен фасул с домати

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Яхния от зелен фасул с домати
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
13/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 2 ч.ч. от водата в която е варен фасула
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • копър - 1 с.л., наситнен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измития и почистен зелен фасул в подсолена вода и изцеждаме.

В тиган с олиото изпържваме почистения и нарязан лук и след като стане прозрачен добавяме брашното.

След 2-3 минути добавяме червен пипер и разреждаме с бульона.

Прибавяме зеления фасул, нарязаните обелени домати, нарязаната зелена чушка и чесъна.

Посоляваме и варим 20 минути на тих огън, като разбъркваме.

Поднасяме ястието поръсено с магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Вкусно!
05.03.2023 21:26