Чийзкейк Мохито без печене

26/10/2019
"Чийзкейк без печене - мисия възможна... и много вкусна "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 308
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се слагат в блендер и се смилат. Към тях добавяме разтопеното масло.

С готовата смес постиламе дъното на форма с падащи стени и хубаво притискаме. Прибираме в хладилника, за да стегне основата.

В купа слагаме маскарпонето и сметаната и разбиваме с миксер до хомогенност. След това добавяме сока от 3-те лайма и захарта и пак разбиваме.

Ментата режем на много ситно и добавяме към сместа.

От единия лайм настъргваме кората и добавяме към сместа заедно с ванилията и лимоновата есенция. Разбиваме още веднъж.

Към желатина добавяме вода според инструкцията и разтваряме на водна баня, но не бива да завира.

При непрекъснато бъркане добавяме разтворения желатин към готовата смес за чийзкейка.

Вадим основата от хладилника и изсипваме маскарпоне крема върху нея и заглаждаме чийзкейка Мохито без печене.

Оставяме в хладилник да стегне 5-6 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар