Чийзкейк Мохито

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чийзкейк Мохито1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-12 парчета
"Пренесете концепцията Мохито на едно съвсем ново ниво - от ароматен коктейл до ароматен чийзкейк, която възбужда сетивата"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета обикновени (около 300 - 400 г)
  • масло - 125 г
  • кафява захар - 2/3 ч.ч.
  • мента - 1 шепа листа
  • за чийз сместа
  • крема сирене - към 370 г (3 пакетчета)
  • извара - 300 г
  • сметана - 6 с.л. течна
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • лайм - кората и сока на 1 лайм
  • ром - 2 - 3 с.л. бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в кухненски робот бисквитите на трохи. Добавете маслото на парченца, 2-3 с.л. кафява захар и листенцата мента. Смелете всичко отново, до хомогенност.

Получената смес разстелете в подходяща тавичка на тънък блат, като добре притискате и оформяте с ръце.

За крема разбийте много добре крема сиренето със сметаната, изварата, пудрата захар и останалото количество кафява захар.

Ако сместа ви се стори прекалено гъста, може да добавите още малко сметана или прясно мляко. Добавете ванилията, рома, сока и кората от лайм и отново добре разбийте.

Сипете сместа върху блата, загладете и приберете в хладилника за 5-6 часа, преди да поднесете, като декорирате по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: