Ряпа със сос
Rotkva sa sosom

Ряпа със сос

Ряпа със сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
21/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене32 мин.
Общо42 мин.
Порции2
"Понякога, простите и лесни ястия са по-вкусни, отколкото си представяте - забъркахме ряпа с неустоим сос и бързаме да ви се похвалим с нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука на тънки полумесеци, а морковите - на тънки кръгчета. Запържете ги в олиото до светло карамелен загар и добавете чесъна, нарязан на едро, щипка сол и едната лъжица оцет. Бъркайте минута-две.

2. Докато се запържват зеленчуците за соса, сложете тенджерка вода, пилешкия бульон, дафиновият лист и другата лъжица оцет да заври на силен огън. Пуснете в нея ряпата, обелена и нарязана на едри парченца.

Варете 10-12 минути или до омекване и отцедете, запазвайки бульона.

3. Прецедения бульон налейте при зеленчуците за соса в другия съд на котлона - трябват ви около 600 мл. Варете, докато течността се редуцира и остане малко.

4. Пасирайте до гладкост манджата и към готовия сос сложете парчетата ряпа.

Подправете ряпата със сос с ароматна мащерка и поднесете.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: