Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Запеканка от чушки и половинки яйца

Запеканка от чушки и половинки яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Запеканка от чушки и половинки яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Запеканка с чушки и цели яйца - време е за нещо вкусно и любимо"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 - 8 бр. големи
  • чушки - 300 г печени, белени, червени
  • сирене - 200 г
  • синьо сирене - 50 - 80 г (според вкуса)
  • сметана - 500 г готварска
  • кисело мляко - 180 г гъсто, кремообразно
  • кашкавал - около 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, охладете и обелете.

Загрейте две лъжици зехтин на слаб до умерен огън и запържете в него скилидките чесън, ситно накълцани.

Достатъчно е само да пуснат своят аромат и веднага налейте сметаната. Бъркайте две минути и добавете кремообразното кисело мляко и сол на вкус. Гответе още две минутки при непрестанно разбъркване.

Готовият сос дръпнете от огъня и включете фурната да загрява до 200-220 градуса.

Напръскайте дъното на тавичка с останалия зехтин и по желание с малко от соса. Подредете почистените и обелени печени чушки. Посолете леко и върху тях разпределете яйцата, разполовени и надупени.

Настържете или натрошете сирената, а отгоре залейте обилно със соса.

Поръсете ястието с настъргания кашкавал (количеството му е според вкуса ви) и запечете до златист загар в сгорещената фурна запеканката.

Сега остава само да се насладите на готовата запеканка от чушки и надупени яйца. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: