Бадемови снежни топки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Бадемови снежни топки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
12/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
45
"Кой ще изяде повече бадемови снежни топки - да видим"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • бадеми - 100 г обелени, сурови, смлени
  • масло - 100 г краве
  • пудра захар - 80 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • и още
  • локум
  • бадеми - нарязани
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пресятото с щипка сол брашно. Добавете смлените бадеми, жълтъците, пудрата захар и прясното мляко.

Замесете меко тесто. Внимание: тестото е лепнещо, затова, докато оформяте топчетата, работете с набрашнени ръце.

От тестото късайте малки колкото орех парченца. Сложете по парче локум и парче бадем. Оформете на топче.

Наредете топчетата на разстояние в тава застлана с хартия за печене. Нямат набухвател, но при печенето се разливат.

Изпечете на 180 грaдуса в предварително загрята фурна за около 10 мин.

Охладете сладките на решетка и поръсете обилно с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: