Бисквитена торта с крем

ЕваЕва
Новак
4810
Бисквитена торта с крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Винаги сме уважавали домашно приготвената бисквитена торта и има защо"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Закуска (Бели и черни по пожелание)
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 200 - 300 г (на вкус)
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • шоколад - 200 - 300 г или орехи (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се прясното мляко да заври, през това време се разбиват яйцата, захарта, ванилията и брашното. Сместа трябва да стане като за крем карамел.

След като млякото заври, се сипва сместа, като се бърка непрекъснато докато се сгъсти. След като се махне от огъня се добавя маслото.

В тавичка се слага малко от крема на дъното и се реди ред бисквити, ред крем. Бисквитите се потапят в мляко или вода, за да омекнат, но не прекалено.

По пожелание може да сложите шоколад или орехи върху бисквитената торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Калина
Калина
Супер рецепта! Получи се много хубава тортата. Благодаря!
04.07.2021 11:33
1
1
Покажи всички подкоментари