Начин на приготвяне
Затопляме млякото на котлона и към него добавяме захарта.
Отделяме белтъците в голяма купа, а жълтъците разбиваме и смесваме с портокаловия сок и със 100 мл прясно мляко, което предварително сме заделили.
Към жълтъците добавяме царевичното нишесте и на тънка струйка добавяме при прясното мляко.
Разбъркваме крема непрекъснато, за да не загори, когато се сгъсти достатъчно сваляме от огъня.
Разбиваме белтъците с една щипка сол на сняг и прибавяме към горещия крем. Добавяме шоколада начупен на дребно и разбъркваме внимателно, за да се смесят белтъците, шоколада и кремът.
Начупваме какаовите бисквити на едри парчета и разпределяме по дъното на форма за торта (диаметър24 см) отгоре изсипваме половината крем.
Върху крема разпределяме начупените ванилови бисквити и останалото количество крем.
Шоколадовите пръчици добавяме след като тортата се поохлади, за да не се разтопят.
Прибираме бисквитената торта в хладилник за поне два часа, за да се стегне кремът.
Тъй като тортата става много мека и сочна, може да се сервира, като се сипва с лъжица.
Бисквитената крем торта е готова.
Коментари