Картофени кюфтета на скара

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Картофени кюфтета на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава крумит или 3 стръка зелен
  • кашкавал - 60 г
  • сирене - 60 г
  • олио - 1 ч.л.
  • кимион
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка в приготвянето на кюфтетата е сваряването на картофите.

Измийте ги предварително и ги залейте със студена вода. Варят се, докато кората им се напука.

Когато са готови, се изцеждат много старателно. Обелваме ги и след като изстинат, ги настъргваме на едро ренде.

Добавяме и останалите предварително рендосани продукти: лук, сирене и кашкавал. Сместа се подправя с малко кимион, чубрица, черен пипер и сол.

Омесват се топки, които се сплескват. Преди да ги поставим в нагорещената скара, намазваме картофените кюфтета от двете страни с олио.

Печем и обръщаме, когато отдолу хванат златиста коричка.

Картофените кюфтета на скара се поднасят с кисело мляко или млечен сос по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: