Картофени кюфтета на скара

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
319
2k
1k
610
3
17/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 604
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка в приготвянето на кюфтетата е сваряването на картофите.

Измийте ги предварително и ги залейте със студена вода. Варят се, докато кората им се напука.

Когато са готови, се изцеждат много старателно. Обелваме ги и след като изстинат, ги настъргваме на едро ренде.

Добавяме и останалите предварително рендосани продукти: лук, сирене и кашкавал. Сместа се подправя с малко кимион, чубрица, черен пипер и сол.

Омесват се топки, които се сплескват. Преди да ги поставим в нагорещената скара, намазваме картофените кюфтета от двете страни с олио.

Печем и обръщаме, когато отдолу хванат златиста коричка.

Картофените кюфтета на скара се поднасят с кисело мляко или млечен сос по ваш избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар