Начин на приготвяне
Първата стъпка в приготвянето на кюфтетата е сваряването на картофите.
Измийте ги предварително и ги залейте със студена вода. Варят се, докато кората им се напука.
Когато са готови, се изцеждат много старателно. Обелваме ги и след като изстинат, ги настъргваме на едро ренде.
Добавяме и останалите предварително рендосани продукти: лук, сирене и кашкавал. Сместа се подправя с малко кимион, чубрица, черен пипер и сол.
Омесват се топки, които се сплескват. Преди да ги поставим в нагорещената скара, намазваме картофените кюфтета от двете страни с олио.
Печем и обръщаме, когато отдолу хванат златиста коричка.
Картофените кюфтета на скара се поднасят с кисело мляко или млечен сос по ваш избор.