Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на парчета и в тенджера с вода се варят, докато омекнат. Отцеждат се добре, защото ще тече вода по скарата. Оставих ги да съхнат цял ден, после се рендосват в купа.
Добавят се нарязан ситно магданоз, риган, пера пресен лук, настърган кашкавал и сирене. Овкусява се със сол и черен пипер, добавя се 1-2 с.л. зехтин.
Омесва се каймата и оформяме чудни картофени кюфтета. Включва се скарата да загрее, намазва се с парче сланина и поставяме отгоре кюфтенцата и наденица, срязана на две.
Печем до апетитен загар на кюфтенцата с кашкавал и много внимателно се обръщат с широк нож и метална шпатулка, иначе се разпадат. Изваждаме в чиния. Сервираме със салата по избор и печената наденица на скара. Чудесна вечеря или обяд, без яйца, без брашно, без пържене! Добър апетит!
Коментари
Ще пробвам и с Вашата рецепта.