Начин на приготвяне
Ябълките/крушите се почистват и настъргват. Оставят се да се отцедят.
Смилат се бисквитите. Получава се количество от чаша и половина.
Включва се фурната на 230 градуса.
Плодовете се изстискват и към тях се прибавят канелата, настърганата кора от половината лимон, лимоновия сок и предпочитаните ядки.
В други два дълбоки съда се разделят яйцата: в единия - белтъци, в другия - жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг.
При жълтъците се добавя едната чаша захар. Към тях се започва последователно и постепенно добавяне на прясно мляко и бисквитено брашно при постоянно бъркане.
Леко се прибавя разтопеното масло. Разбърква се и се добавя сместа за пудинга с плодовете. Накрая се добавят разбитите на сняг белтъци и всичко внимателно се обърква.
В избраната за печене на разкошния плодов пудинг суха тава, на котлона се разтопява останалата половин чаша захар до получаване на светъл карамел.
Тавата се върти и накланя така, че да се покрие цялото ѝ дъно и част от стените. Веднага след това в тавата се изсипва пудинговата смес и се пече 10 минути на 230-240 градуса, а след това още половин час на умерена температура /180 -190 градуса/.
След изпичане, готовият плодов сладкиш трябва бързо да се обърне в чиния за сервиране, защото като изстине, карамелът се втвърдява и изваждането на пудинга ще бъде затруднено.
Плодовият пудинг с брашно от бисквити е чудесен десерт за малки и големи!