Начин на приготвяне
Накисваме суровите слънчогледови семки в буркана, като го пълним догоре с вода. Оставяме така за минимум 1-2 часа (колкото повече време, толкова по-добре).
След това прецеждаме семките от водата и ги сипваме в каната на мощен блендер (нутри булет) и с малко водичка. Смиламе фино (ако се налага, по време на процеса, може да добавим още малко вода).
В купа смесваме фино смляния слънчоглед с киселите краставички (може да използваме прясна краставица през летния сезон, а през зимата става чудесно и с кисели краставички), които сме нарязали на ситно към нашата разядка.
Овкусяваме с хималайска сол, шарлан и оцет Балсамико - бяла салатна подправка (може да го заменим с прясно изцеден сок от лимон) и разбъркваме апетитната млечна салата.
Поднасяме свежа и по желание поръсена с начупени орехови ядки.
Интересна веган млечна салата с различен и разнообразен вкус за сетивата!
Чудно Вкусно!