Перфектните бургери

10/03/2020
"Какво можем да кажем, когато пред себе си виждаме перфектните бургери, освен приятен апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата се правят широки и плоски кюфтенца, като се стараем да са тънички, за да се изпекат добре приготвените бургери.

Правим толкова броя, колкото ще са и самите сандвичи. Поръсваме ги и от двете страни със сол и черен пипер на вкус. По възможност е добре вече оформени, да ги оставим в хладилника за около час да стегнат, за да избегнем разпадането им.

Печем ги на силно загрят тиган с малко мазнина. Паралелно с това разрязваме питките за бургери вертикално на две и също ги препичаме на тигана от вътрешната им страна.

След това намазваме и двете препечени страни на питката с кетчуп и майонеза. По избор може да се добави горчица или да се експериментира с други сосове за бургер по ваш избор.

Обръщайки веднъж кюфтето, слагаме тънко парченце чедър върху вече изпечената част, докато другата се пече и е още на тигана - отнема му до 2 минути до готовност. Поставяме го върху вече намазаната и приготвена питка.

Отгоре добавяме един лист маруля, като не го режем, а просто го оформяме за бургера, тънко резенче домат и завършваме, като поставяме горната част на питката.

Повтаряме процеса, докато стигнем до желания брой перфектни бургери.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар