Начин на приготвяне
Налейте вода в голяма тенджера. Сложете я на котлона и оставете да заври. През това време може да омесите каймат. Смесете всички продукти в голяма купа.
Размесете хубаво докато стане хомогенна смес. След това разделяте сместа на 12 равни части, от които се правят 12 кюфтенца. Овалват се в брашно и се пускат в врящата вода.
Отделно в подходящ съд на умерен огън загряваме олиото. В него слагаме лука и целината. Разбърква се периодично докато омекне (4-5 мин.). Добавят се морковите, картофите, чушките.
Задушава се и се добавя черен пипер. Всичко това се прибавя към кюфтетата и се добавя доматено пюре и сол. Тенджерата се похлупва с капака и се оставя да къкри 25-30 минути.
Кюфтетата по чирпански се сервират докато са топли.
Ако рецептата ти харесва, препоръчваме да опиташ и другите ни изпитани предложения за кюфтета като тези кюфтета с доматен сос или тези кюфтенцата с бял сос.
Коментари
За какво ги овалвш в брашно като ще ги вариш?! Това е има смисъл само за пържене. Като ги пуснеш във водата, брашното отива в нея и после сеизхвърля. Мислете малко бе хора!