Начин на приготвяне
Замесете каймата с продуктите за нея и оставете да отлежи за 30 минути. Оформяте кюфтета от нея и ги овалвате едно по едно в брашно. В блендер смилате лука, чушката, морковите, чесъна и ги добавете в нагрятото олио.
Задушавате ги до омекване на зеленчуците. Поръсвате с червен пипер и добавяте 3-4 чаши гореща вода спрямо това колко гъсто желаете да бъде доматения сос. Посолявате на вкус и добавяте подправките, без магданоза и захарта.
Във врящия сос прибавяте кюфтетата едно по едно. След двадесет минути варене добавяте обелените и смлени домати. Варите ястието още 20 минути. В края на готвенето сосът трябва да покрива кюфтетата, ако е нужно доливате топла вода.
Малко преди да свалите кюфтетата с доматен сос от котлона добавяте захарта и ситно нарязания магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези кюфтета с бял сос.
Коментари
Илия