Начин на приготвяне
Билката мента може да сварим или попарим със завряла вече вода, в зависимост колко силна отвара желаем да постигнем.
При ментата вкусът и силният аромат се насищат още повече, като листата ѝ престоят в горещата вода по-дълго време (приблизително 8-10 минути).
Отцеждаме приготвения чай и наливаме в чаша. Чаят е приятен – с и без подслаждане.
Доказано е, че ароматът на ментол стимулира областта на хипокампуса, която контролира умствената яснота и фокус!
Лечебни качества на ментата: успокоява разстроен стомах, подобрява храносмилането, лекува лошо дъх, облекчава настинка, както и за здрава кожа и коса.
Приготвяме чай от мента през деня.
Отпиваме бавно, на малки глътки!
Вдишваме и се наслаждаваме на приказния свеж аромат на чая от мента за добра памет и концентрация!