Начин на приготвяне
Стафидите се кипват в алкохола, леко разреден във вода, и се оставят да киснат, докато изстине течността.
Ябълките се обелват и нарязват на тънки резенчета, задушават се в масло, поръсват се с кафява захар и се кипват в малко уиски или ром.
Захарта и разтопеното масло са разбиват, добавят се яйцата и накрая брашното и бакпулверът.
Тук може да се настърже лимонова кора за аромат на сместа за мъфините.
Добавят се смлените орехи и прецедените стафиди.
Формичките се пълнят със сместа и отгоре се подреждат карамелизираните резенчета ябълка.
Пекат се ябълковите мъфини на 180 градуса до златисто, поръсват се с пудра захар.
Мъфините с карамелизирани ябълки и орехи са страхотни!
Източник: Milena Gurova - Кулинарна мрежа