Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с ябълки, канела и карамелизирани орехи

Щрудел с ябълки, канела и карамелизирани орехи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Щрудел с ябълки, канела и карамелизирани орехи
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Така де, не може обикновен щрудел, трябва да и с ябълка, и с канела, и задължително карамелизирани орехи"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - за намазване
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • захар - 120 г
  • орехи - 60 г карамелизирани
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката се приготвя, като ябълките се обелват и почистват от семките.

Настъргват се на едро ренде и се слагат в купа, прибавят се галетата, захарта, ванилия, канела, натрошените карамелизирани орехи. Разбърква се добре.

Взимат се 3 кори, като помежду им се намазват с масло, най-отгоре също и се слага половината от плънката. Навива се на руло и се слага в тавичка с хартия за печене.

Така се прави и с другите 3 кори.

Отгоре щруделът се намазват с масло и се пекат в загрята фурна на 190-200 около 30 минути или до златист цвят.

По желание щруделът с ябълки се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: