Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени круши със синьо сирене

Пълнени круши със синьо сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пълнени круши със синьо сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сирене - 75 г синьо
  • крема сирене - 75 т
  • круши - 4 бр. узрели
  • лимони - 1 бр.
  • джоджен - 4 клонки пресен
  • за заливката
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. пресен или мента
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С вилица намачкайте синьото сирене и го объркайте със сиренето Крема. Бъркайте до получаването на еднородна смес.

Почистете сърцевината на крушите без да ги срязвате или разполовявате. Това става най-лесно с уред за дълбаене на ябълки или дълбачка за дини, може и с тънък остър нож.

Напръскайте вътрешните стени на крушите с лимонов сок и с помощта на малка лъжичка или шприц ги напълнете със сирената. Приберете в хладилник.

Смесете съставките за заливката и енергично разбъркайте. Поднесете изстудените круши, нарязани напречно на филии и залети с ароматен сос. Украсете със стръкове пресен джоджен/мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: