Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт с круши и синьо сирене

Тарт с круши и синьо сирене

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Тарт с круши и синьо сирене
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Невероятна комбинация от вкусове, съчетани в тарт с круши и синьо сирене"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр. диск около 230 г
  • синьо сирене - 100 г
  • пармезан - 30 г настърган
  • круши - 1 бр.
  • орехи - 50 г
  • черен пипер - щипка
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете крушата на резени и сложете в купа със студена вода и сока на един лимон.

Застелете кръгла тава 20 см с парче хартия за печене.

Оставете листа бутер да прехвърли тавата. Надупчете дъното с вилица. Поръсете с едро счукани орехи.

Отгоре поръсете с настърган пармезан и наредете резени круша, предварително подсушени с кухненска салфетка.

Нарежете синьото сирене на малки кубчета и поръсете крушите. Отгоре наредете половинки орехови ядки.

Завийте навътре краищата на бутертестото на красиви дипли.

Изпечете тарта с круши и синьо сирене на 200°C в предварително загрята фурна за 5 мин, след което намалете фурната на 170 °C и довършете печенето за около 25 мин.

Тартът в разкошен на вкус!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: