Пролетна баница със спанак, сирене и извара

20/04/2020
"Идея за пролетно настроение - с пролетно ястие! Чудна баничка, която цялото семейство ще обикне от пръв поглед"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 171
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измит спанак се бланшира в гореща вода и добре се отцежда от водата, после се нарязва на ситно.

В купа се разбиват яйцата, прибавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне.

Добавя се брашното, извара овкусена с малко сол и натрошено сирене, а накрая смесваме всичко с отцедения спанак. Вземат се две кори, първата поръсваме с олио, отгоре поставете втора кора и 4 с.л. плънка със спанак.

По-тясната страна двете кори се навиват на руло и нареждаме в голяма тава.

Така се оформят всички кори, после се нарязват на парчета. Остава малко от плънката, добавя се струя олио и с четка се намазва баницата.

Печем в загрята фурна на 170 градуса до златисто 25-30 минути и готово.

Сервираме топла за Великденска закуска! Добър апетит!

Пролетната баница със спанак, сирене и извара е готова.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар