Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Пролетна баница със спанак и сирене

Пролетна баница със спанак и сирене

magi_pzmagi_pz
Новак
2257
Пролетна баница със спанак и сирене
Снимка: magi_pz
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ми, как да не ти се прияде 4-5 парчета от тази пролетна баница със спанак и сирене..?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • спанак - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • масло - 120 г
  • олио - 50 мл
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • вода 4 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и нарязва на средно. Към киселото мляко се добавя лъжичката сода и се разбърква.

Яйцата се разбиват, прибавя се шупналото кисело мляко, сиренето и спанака. Разбърква се добре.

Разтапяме маслото и го смесваме с олиото.

Навиват се по две кори, като между тях намазваме със сместа от масло и олио.

Всяка кора се наръсва със сместа от спанака, яйцето, сиренето и киселото мляко, като се разпределя равномерно.

Завива се на руло и се поставя в тавичка, която е намазана с масло и олио. Завивайте баницата със спанак на охлюв.

Приготвената вита баница се намазва с разтопено масло и се залива със сместа от разбитото яйце и водата.

Баницата със спанак и сирене се пече 40 мин на 180 °C до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: