Начин на приготвяне
Големи картофи се обелват, нарязват на кубчета и се варят в гореща вода до готовност.
Отцеждаме добре и с преса се намачкват на картофено пюре.
Прибавя се едно яйце, сол, черен пипер, чубрица и нарязани пера пресен лук, стар лук, нарязан бекон и магданоз.
Накрая според гъстотата се добавя 1-2 с.л. галета и омесваме като кайма.
Късаме топче и оформяме на кюфте - средно голямо.
Овалва се в брашно, леко се изтупва.
Загрява се олио, пържим приготвените картофени кюфтета от двете страни до зачервяване.
Изважда се върху салфетка да попие мазнината.
Хапваме картофените кюфтенца с бекон и пресен лук за обяд.
Добър апетит!