Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтенца Традиция

Картофени кюфтенца Традиция

KatrinKunchevaKatrinKuncheva
Новак
3277
Картофени кюфтенца Традиция
Снимка: KatrinKuncheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Време е да започнете да приготвяте така вкусните картофени кюфтенца по-често, а щом видите тази рецепта, със сигурност ще го направите"

Необходими Продукти

  • картофи - около 2 кг
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1/2 глава
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър - (зависи от предпочитанията)
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате картофите до пълната им готовност, белите ги и тук вече може да ги намачкате или пък рендосате на едро ренде.

Слагате рендосания на ситно лук, 2-те яйца, галетата

Подправките и обърквате хубаво.

Прибавяте и настърганите кашкавал и сирене към сместа за картофени кюфтета.

Ако сместта ви се вижда по-мека, можете да добавите още малко галета.

Обърквате отново.

В силно нагрято олио в дълбок тиган (важно, защото иначе ще се разпаднат) слагате оваляните в брашно зеленчукови кюфтенца и пържите до приятен тъмно-златист загар.

Приятен апетит с тези картофени кюфтенца Традиция. ❤️

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: