Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с нахут

Сандвич с нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Сандвич с нахут
Снимка: Рая Андонова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • хляб - 2 филии
  • салата - 1 листо
  • домати - 3 кръгчета
  • нахут - 1/2 ч.ч. сух
  • пиперки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • магданоз - 1/4 връзка
  • копър - 1/4 връзка
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • вода - 5 с.л.
  • чесън - на прах
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва от предната вечер.

На другия ден се сварява, но повече от обикновено, зърната да се разпукат и да са доста по-меки.

Когато е готов, се сваля от котлона, изплаква се, изцежда се и се оставя настрана да поизстине.

След като поизстине, се намачква с вилица или с уред за намачкване на картофи. Не е нужно да е на пюре, просто да не са цели зърната.

Пиперката, морковът и лукът се нарязват на дребно, а магданозът и копърът се наситняват. Всичко се смесва с нахута.

Отделно се смесва сусамовият тахан с оцета и горчицата и се разбърква с водата. Прибавят се подправките и се разбърква отново.

Сосът се прибавя към нахутената смес и нахутената разядка се разбърква добре.

Готовата смес се оставя в хладилника да се охлади и издържа няколко дена.

Една идея за сандвич с тази смес е да се вземе една филия хляб и да се сложи върху нея част от сместа.

Отгоре се нарежда доматът и след това листото от салатка. Захлупва се с другата филия хляб и така полезният сандвич е готов.

Може да се импровизира по всякакви начини и да се правят разнообразни комбинации, дори не просто с обикновен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: