Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Италиански гризини с мащерка

Италиански гризини с мащерка

Италиански гризини с мащерка
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
70
"Ето че намерихме още едно приложение на ароматната мащерка - в хрупкави гризини"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - ½ ч.ч.
  • пшенично брашно - ½ ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч.
  • мащерка - 3 ч.л. , сушена ронена
  • босилек - 2 ч.л. равни, сушена ронена
  • естрагон - 20 листа, пресни
  • зехтин - 2 с.л. + за намазване
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ к.л.
  • сода - 1 равна ч.л.
  • ябълков оцет - 1 и ½ с.л.
  • топла вода - около ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипваме 3 те вида брашна, които по желание пресяваме: по половин чаена чаша пълнозърнесто, пшенично и царевично брашно.

Добавяме ароматните - сушени и стрити мащерка (3 ч.л.) и босилек (2 равни ч.л.). Нарязваме на много ситно около 20 листенца пресен естрагон и го прибавяме в купата.

Сипваме 1 равна ч.л. сода бикарбонат и я активираме, заливайки я със супена лъжица и половина домашен ябълков оцет.

Подправяме с 1 ч.л. фина хималайска сол, ½ к.л. смлян черен пипер и 2 с.л. зехтин.

Хубаво разбъркваме с ръка и бавно наливаме половин чаена чаша топла водичка. Замесваме меко, леко еластично и ароматно тесто.

На ръка си разточваме солетите една по една – еднаква дължина, подреждайки ги в голяма квадратна тава, предварително намазана с шарлан. От това количество тесто се получават 2 партиди с по 35-40 бр. дълги около 10 см - общо около 70-80 хрупкави гризини.

Печем соленките в загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Много е деликатно да се съблюдават и да се изключат на време.

Изключително вкусни и ароматни билкови италиански гризини с мащерка, босилек и естрагон, подходящи за из път, пикник, следобедна почерпка, парти или вместо пуканки на романтично градинско кино под небето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: