Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с мащерка и канела

Мусака с мащерка и канела

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
3110220
Мусака с мащерка и канела
Снимка: Елена Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Мусака, която ще ви изненада с очаквано добър вкус и един различен аромат"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • картофи - 1.5 кг
  • домати - 1 бр. консерва
  • морков - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • мащерка
  • канела
  • чубрица
  • черен пипер
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява с подправките.

Лукът и морковите се запържват в предварително загрято олио до златисто и към тях се прибавя каймата.

Когато побелее, се слагат доматите и картофите.

Разбърква се добре и се изсипва в съд за печене.

Мусаката се пече около 30 минути, след което се залива с киселото мляко и яйцето и се пече до готовност.

Мусаката с мащерка и канела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: