Начин на приготвяне
Почистете предварително зеленчуците.
Нарязваме ситно лука и го слагаме в тиган заедно със зехтина (на слаб огън, не позволявайки да покафенява).
Когато лукът стане мек и прозрачен, добавете пресованите скилидки чесън.
След минута добавете и нарязаните на ситно гъби. Продължете печенето на много слаб огън, като бъркате постоянно.
Чесънът и лукът не трябва да потъмняват.
Добавете доматения сок (ако използвате пресни домати, ги обелете и настържете) към лука, чесъна и гъбите. Овкусете със сол и черен пипер.
Добавете и щедро от сушения риган. Варете около 20 минути.
Едновременно сварете спагетите според времето, указано на опаковката.
След това отцеждаме водата и прехвърляме спагетите в отделни чинии.
Отгоре сложете по черпак от доматения сос за паста.
По желание поръсете и с настърган кашкавал спагетите Наполи.
Коментари