Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Наполи

Спагети Наполи

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Спагети Наполи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни спагети Наполи за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • доматен сок - 400 мл от консерва
  • гъби - 50 г
  • кашкавал - 200 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете предварително зеленчуците.

Нарязваме ситно лука и го слагаме в тиган заедно със зехтина (на слаб огън, не позволявайки да покафенява).

Когато лукът стане мек и прозрачен, добавете пресованите скилидки чесън.

След минута добавете и нарязаните на ситно гъби. Продължете печенето на много слаб огън, като бъркате постоянно.

Чесънът и лукът не трябва да потъмняват.

Добавете доматения сок (ако използвате пресни домати, ги обелете и настържете) към лука, чесъна и гъбите. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете и щедро от сушения риган. Варете около 20 минути.

Едновременно сварете спагетите според времето, указано на опаковката.

След това отцеждаме водата и прехвърляме спагетите в отделни чинии.

Отгоре сложете по черпак от доматения сос за паста.

По желание поръсете и с настърган кашкавал спагетите Наполи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия!
20.11.2022 19:36