Начин на приготвяне
В купа сложете рендосаната на ренде глава лук и нарязаните на дребно скилидки чесън.
Добавете ригана, черния пипер, солта, захарта, олиото, лимоновия сок и бялото вино.
Разбъркайте съставките и накиснете вратните пържоли в получената марината за 10 - 15 минути.
След това подредете пържолите в тавичка и налейте отгоре остатъка от маринатата за свинско и малко вода.
Завийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 220 градуса за 40 минути.
След това махнете фолиото, обърнете пържолите и разпределете върху тях нарязаните на шайби глави лук.
Върнете свинските мариновани пържоли във фурната и печете още 10 минути.
Извадете тавичката, захлупете я с капак и оставете готовите мариновани пържоли да се задушат за 10 минути преди сервиране.