Бързи свински мариновани пържоли

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
330
2k
705
1k
3
13/05/2020
"Толкова бързи пържолки не сте правили никога "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца699
  • Преглеждания за седмицата190
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 2 глави
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - 200 мл.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 главичка
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете рендосаната на ренде глава лук и нарязаните на дребно скилидки чесън.

Добавете ригана, черния пипер, солта, захарта, олиото, лимоновия сок и бялото вино.

Разбъркайте съставките и накиснете вратните пържоли в получената марината за 10 - 15 минути.

След това подредете пържолите в тавичка и налейте отгоре остатъка от маринатата за свинско и малко вода.

Завийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 220 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото, обърнете пържолите и разпределете върху тях нарязаните на шайби глави лук.

Върнете свинските мариновани пържоли във фурната и печете още 10 минути.

Извадете тавичката, захлупете я с капак и оставете готовите мариновани пържоли да се задушат за 10 минути преди сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар