Начин на приготвяне
Малките домашни пълнозърнести питки – разрязваме на две, така че да получим кръгла филийка от дъното (връхчетата няма да ги използваме).
Може да ги заменим с филийки от продълговато пълнозърнесто хлебче (тип франзела).
Намазваме малките кръгли филийки с краве масло и след това с домашна лютеница (фино смляна).
Отгоре на всяка мини пица подреждаме едно върху друго (като на снимката) – квадратно парченце краве сирене (или кашкавал), резенче кисела краставичка и парченца маслина Каламата (натурални).
Отгоре поръсваме с чубрица и сурови слънчогледови семки, които придават много приятна хрупкавина.
Много лесни и експресни тапас - парти хапки с микс от наситени вкусове във всяка една хапка!
Чудно Вкусно!