Начин на приготвяне
Първото, което направих, е да опека пипера и патладжана.
Обелих и почистих и следователно накълцах с нож пипера (нарязах ги на малко по-едро).
За около 5-10 минути бланширах доматите в гореща вода (за да могат да се белят по лесно).
И след това ги обелих и ги нарязах на кубчета.
И сложих в тенджера олиото и доматите, след като се запържиха, добавих пиперките и патладжана.
След около 5 минути, когато започнаха да къкрят, добавих солта, захарта и оцета. И оставих вкусното кьопоолу да къкри, докато зеленчуците поомекнат.
И накрая изключих котлона и добавих накълцания чесън към салатата с патладжан.
Можете да сервирате вкусната лятна салата с патладжан и чушки с магданоз.