Начин на приготвяне
Първо се приготвя марината, като в купа се сипва олиото, добавяме балсамовия оцет, меда, сол, настръгани скилидки чесън.
Поправките се измиват и нарязват на ситно, прибавят се в марината. Накрая овкусяваме със прясно смлян черен пипер, разбърква се добре и опитваме на вкус. В зависимост от това дали харесвате сладко-киселия вкус, може да намалите меда или балсамовия оцет и да го направите по ваш вкус.
Чушките се измиват и подсушават. Печем на загрята скара или грил тиган от двете страни.
Изпечени се поставят в купа, заливаме с марината и покриваме с капак да се задушат. Сервираме вкусната лятна салата с чаша домашна ракия. Рецептата е на Теодора Титова, приготвена от мен!