Начин на приготвяне
Представям ви най-емблематичното ястие с нахут в Рим Pasta e ceci Традицията на традициите!
Това е най-лесното бързо и вкусно вегетарианско ястие. Някои приготвя ястието по-бързo като супа с нахут, други пасират част от сварения нахут за по-плътна основа, други добавят билки розмарин или градински чай, някои приготвят ястието по течно, други по-гъсто с домати.
Но ястието си остава неизменна традиция в седмичното меню! Нуждаем се само от 5 съставки. Нахут (сварен), доматено пюре, скилидки чесън и паста мини макарони (*диталини, анелини или други с малък размер) .
Ето тайната на вкусната паста с нахут: Първо, ще започнете с щедро количество зехтин, това придава на супата този характерен аромат и допълва останалите аромати, които ще ви накарат да мислите, че сте на балкон в Рим, когато си похапвате вкусната паста с нахут.
Второ, сотирате нарязаните скилидки чесън в зехтина, докато почервенеят малко, а не просто да омекнат. Това прави вкуса на зехтина като препечен орех, а не горчив.
В средно голям съд или дълбок тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин. Добавете 2 намачкани скилидки чесън и гответе, като разбърквате, докато леко почервенеят. И трето - разбъркайте доматеното пюре, сол и черен пипер и ги гответе с чесъна за около 30 секунди.
Остава само да добавите нахута, макароните и врящата вода, за да се овкусят макароните с ароматната основа, сварят и станат толкова сварени, колкото искате. Разбъркайте и изстържете от дъното на тенджерата парченцата домати и чесън, намалете котлона и оставете да къкри, докато пастата се свари и част от течността се абсорбира, около 15 до 20 минути. Вкусете и регулирайте подправките.
Използвайте бульона от прясно сварен нахут, вместо вода (въпреки че можете да използвате само вода, защото тази рецепта е вълшебна). Аз предпочитам една чашка от нахута да пасирам и добавя към течността с макарони. Можете също така да добавите настърган пармезан към течността за готвене.
Направете ароматна запръжка със зехтин: Загрейте 2 до 3 супени лъжици зехтин в малък тиган на средно слаб огън с останала скилидка чесън, розмарин, щипка или две сол и черен пипер, докато заври.
Дръпнете от котлона вкусната макаронена супа веднага след като чесънът започне да променя цвета си. Изсипете върху купичките с макаронените изделия и изяжте веднага.
Малко ястия могат да бъдат по-бързи и успокояващи душата!
Коментари