Гибаница

20/08/2020
"Какво е Гибаница и как се приготвя - разберете и си я сгответе "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо934
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Баница на Тиган

Начин на приготвяне

Предварително разбиваме яйцата в дълбока купа, като добавяме прясното мляко и газираната вода.

Натрошаваме си сиренето в купа и към него добавяме олиото и разбъркваме сместа.

Подготвяме си тавичката, в която ще си печем гибаницата, като намазваме с 1 супена лъжица олио постиламе 2 кори една върху друга на дъното.

След като сме поставили първите 2, вземаме още 2 и ги поставяме напряко, като оставяме краищата да стърчат извън тавата.

Започваме да намачкваме по 1 кора, като потапяме в сместа със сирене.

Поставяме я върху основата от постлани кори.

Така продължаваме с останалите кори, докато запълним цялата тава или свършат корите.

Загъваме краищата на корите навътре така, че да покрием пълнежа от намачкани кори.

Поставяме още 2 кори, една върху друга, като подгъваме краищата им навътре и изсипваме останалия пълнеж.

Поставяме гибаницата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем 40 минути.

След като извадим оставяме баницата със сирене да изстине 15 минути и тогава нарязваме.

След това хапваме тази вкусна баница от сръбската кухня.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар