Начин на приготвяне
Натрошете сиренето и към него добавете яйцата. Разбъркайте. Прибавете водата и бакпулвера. В друга купа сипете разтопеното масло. Отделете малко за намазване на тавата.
Отделете 2 кори настрани. Вземете други 4 от корите за вашата сръбска баница. Поставете ги на дъното, разстилайки и стените на тавата. От всички краища трябва да стърчат кори извън нея.
Що се отнася до останалите кори, взимате ги една по една, намачквате и топите в сместа с яйцата. Слагате ги в тавата, разпределени равномерно.
Когато сте направите това с всичките, върху тях поставете предварително отделените две кори за завършване на вкусната баница. Залейте със заделеното масло.
Пригответе заливката на баницата. Разбийте яйцето и прясното мляко. Залейте и разпределете навсякъде. Оставете за няколко минути да попие.
Печете класическата сръбска баница Гибаница до придобиване на златист загар в умерена фурна. Когато е готова, я напръскайте с вода и завийте с кърпа за 10 мин.
Нарежете и поднесете!