Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с плънка от локум и орехи

Баклава с плънка от локум и орехи

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Баклава с плънка от локум и орехи
Снимка: Иивинка
1 / 6
14/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
49 мин.
Общо
79 мин.
Порции
20
"Баклава, но не такава, каквато я познавате, а с локум и орехи - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
  • канела - 1 пакетче
  • локум - 2 - 3 кутии
  • За заливка
  • захар
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, добавяме захарта. Брашното го смесвате с бакпулвера и добавяте към яйцата и захарта.

Нарежете локума на малки парченца заедно със смлените орехи и канелата, добавяте към сместа. Разбърквате всичко хубаво.

Вземете един лист кора нанасете от сместа и навийте на руло.

Редите в намазнена тава, докато ви свършат корите и сместа за баклавата. Нарязвате на парчета, преди да я запечете.

Намазвате отгоре с малко олио и запичате във фурната до златист цвят.

Правите си заливката, която е от вода и захар. Тя се прави 1:1.

Когато баклавата с локум и орехи изстине, залейте с горещият сироп.

Оставяте малко да поеме и отново долейте сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: