Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, добавяме захарта. Брашното го смесвате с бакпулвера и добавяте към яйцата и захарта.
Нарежете локума на малки парченца заедно със смлените орехи и канелата, добавяте към сместа. Разбърквате всичко хубаво.
Вземете един лист кора нанасете от сместа и навийте на руло.
Редите в намазнена тава, докато ви свършат корите и сместа за баклавата. Нарязвате на парчета, преди да я запечете.
Намазвате отгоре с малко олио и запичате във фурната до златист цвят.
Правите си заливката, която е от вода и захар. Тя се прави 1:1.
Когато баклавата с локум и орехи изстине, залейте с горещият сироп.
Оставяте малко да поеме и отново долейте сироп.