Начин на приготвяне
За тези безглутенови палачинки в подходяща дълбока купа разбийте яйцата с щипка сол. Към тях добавете предварително разтопеното масло и мляко.
Към брашното добавете бакпулвера и добавете към яйцата и кокосовото мляко.
Разбъркайте всички продукти до подлучване на гъста еднородна смес.
Загрейте тиган с незалепващо дъно. За да не изгорят американските палачинки, изберете не най-високата степен (7 от 9 за пример).
С черпак изсипете малко количество в тигана. Ако площта му позволява, може да печете по две-три на веднъж.
Кокосовите американски палачинки изпечете от двете им страни до готовност.
Още топли, намажете с малко кокосово масло и поръсете с кокосови стърготини пухкавите палачинки.
Коментари