Начин на приготвяне
Отделно разбийте белтъците със захарта на твърда смес. След това добавете жълтъците и всички течни съставки и разбъркайте с миксер.
След това добавете брашното от елда, бакпулвера и разбъркайте с миксер на ниска скорост, да няма бучки.
Оставете сместа да престои 15 мин.
Пече се на тефлонов тиган с капка олио на най-ниска температура.
Палачинката от елда трябва да се обърне, когато се появят мехурчета.
Забележка: Тестото е по-плътно, отколкото за обикновените палачинки, много са меки и ефирни. Аз направих по-малки палачинки за по-лесно обръщане и по-бързо печене. Получиха се 20 по-малки палачинки.
Американските палачинки от елда могат да се хапват със сладко, мед, течен шоколад, бита сметана, плодове. Можете да пропуснете захарта в тестото, като в този случай получавате солени палачинки.