Начин на приготвяне
Карфиолът се измива много добре и се начупва на малки парчета.
Слага се в тенджера със студена вода.
Вари се 20 мин след завиране, след което котлонът се изключва и тенджерата се оставя на котлона за 10 мин.
След това карфиолът се изважда с решетъчна лъжица.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавят се брашното от лимец и ориз.
Разбърква се много добре и се прибавя солта и зехтин 3 с.л.
Разбърква се много добре.
Всяко парче карфиол се потапя в сместа от всички страни и се пържи в сгорещен зехтин на средна температура.
Панираният карфиол се обръща се от всички страни.
Сиренето с киселото мляко се разбъркват с пасатор.
Прибавя се брашното на прах, къри и зехтин 3 с.л.
Разбърква се много добре.
Панираният карфиол със сос от сирене се сервира като мезе за вечеря.