Червена леща

AqAq
Новак
1828192k
Червена леща
Снимка: Зори
1 / 15
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Изключително полезна, вкусна и ароматна червена леща, която често-често ще приготвяте"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч. червена
  • домати - белени от консерва (около 2 бр.)
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • лук - 60 г (1 средна глава)
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • кимион - 1 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете в него ситно нарязания лук.

Когато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях прибавете наситнените или пасирани домати, зеленчуковия бульон и дафиновия лист.

Кипнете зеленчуковата смес, варете около 10 минути и прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
46
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вода слага ли се ?
09.12.2023 16:04
3
Анонимен
Анонимен
Много благодаря за рецептата! Уж щях само да я пробвам, а мушнах цяла паничка! :)
08.05.2023 19:38
4
Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна и лесна чорбичка! само дето не става ясно черен или червен пипер се слага!?! Аз сложих и от двете...
30.03.2023 22:13
2
Анонимен
Анонимен
получи се супер, после си направих оцет с чесън и си прибавих към порцията....
25.06.2022 15:33
2
Evgenia
Evgenia
Вкусно и идейно!
02.04.2022 13:52
Анонимен
Анонимен
Може да се готви и със зехтин, но зехтин за готвене, а не extra virgin.
29.03.2022 11:28
1
Анонимен
Анонимен
кога се слага солта
21.02.2022 12:00
2
Потребител#252343
Потребител#252343
Чудна! Страшно ароматна и много вкусна .... става бързо, не е сложно. Красота
05.03.2021 10:33
Мария Божилова
Мария Божилова
Много добра рецепта, дафиновият лист придаде вкусен аромат!За първи път ми харесва рецепта за червена леща.
11.01.2020 22:15
3
Beata Nikol
Beata Nikol
Много бързо, лесно, полезно и вкусно! Но гответе с олио, а не - зехтин, той става канцерогенен при термична обработка!
10.12.2019 17:04
12
3
Потребител#225706
Потребител#225706
стана страхотна супа , браво !
08.05.2019 11:23
1
Силвия Маринова
Силвия Маринова
Тази идея за кимиона в лещата много ми допадна.Придаде повече екзотика във вкусът.
20.01.2017 13:00
11
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Готвих и аз червена леща един път. Бях гледала рецептата по телевизия, в която се готви 24 часа в денонощието. Запомних, че вместо доматено, трябваше да сложа чушково пюре, ама откъде да го взема не знам. Минах с доматено.
21.01.2016 20:13
3
3