Млечна баница с мед и канела

30/10/2020
"Връчване короната на царицата на млечните баници - тази с мед и канела"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • козунак - сух според тавичката или да покрие половината
  • захар - 4 с.л
  • прясно мляко - 200 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бейлис - 1 капачка
  • краве масло - бучка
  • за поръсване
  • пудра захар
  • канела
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на малки парчета и го сложете в тавичка за печене.

Нарежете кравето масло отгоре и го запечете за около 10-15 минути на 190 градуса.

В купа разбийте яйцата със захарта, прясното мляко, сметаната, Бейлиса и ванилията.

Залейте козунака със сместа и върнете във фурната. Печете млечната баница на същите градуси до готовност.

Извадете, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.

Сервирайте в подходяща чиния, като поръсите всяка порция млечна баница с мед и канела с пудра захар, канела и полеете с мед.

Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Силиконовата шпатула е мултифункционално кухненско пособие. Може да я използвате за декорация на сладкиши, за замесване на тесто, за разбъркване на продукти. Винаги ще влезе в употреба, стига да я имате под ръка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар