Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Донъти с ябълка, канела и мед

Донъти с ябълка, канела и мед

Донъти с ябълка, канела и мед
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
05/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Ароматни изкушения за всички, които знаят, че човек съжалява повече за донътите, които не е изял, отколкото за тези, с които е нарушил диетата си"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • мед - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 1 бр. зелена
  • брашно - 500 - 600 г
  • олио - за пържене
  • течен шоколад
  • кокосови стърготини
  • пудра захар
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива сода за хляб да шупне. В средата на брашното сипваме киселото мляко, яйце, олио, канела, ванилия, сол и мед. Разбърква се с вилица.

Настъргана ябълка се отцежда от сока и прибавяме в тестото. Замесва се меко тесто и оставяме за 10 минути да почине.

Разточете кора и с чашка 6 см диаметър се изрязват донъти. С пръст, топнат в брашно, се оформя в средата дупка.

В загрято олио на 3-4 степен се пържат от двете страни и изваждаме в чиния.

Всеки донът се намазва с чаена лъжичка течен шоколад и поръсваме с кокосови стърготини, пудра или захарни перли. Пухкави и вкусни за делник и празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: