Начин на приготвяне
Обелваме морковите, целината и пащърнака и ги нарязваме на едро.
Сипваме ги в тефлонова тава, посоляваме, поръсваме с бял пипер, индийско орехче и куркума, поливаме с шарлана, разбъркваме и слагаме да се пекат в загрята фурна на 200 градуса.
Печем кореноплодните около 25 минути, като през това време разбъркваме 1-2 пъти.
Счукваме чесъна в купичка, добавяме козето кисело мляко, майонезата и солта.
Разбъркваме и сипваме в купички за сервиране.
Поливаме отгоре сосчетата с малко зехтин.
Поставяме в средата на дълбоки чинии, а около купичките подреждаме готовите печени кореноплодни.
Поръсваме отгоре печените зеленчуци с розмарин и сервираме.