Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печени зеленчуци»Печени кореноплодни с млечен сос

Печени кореноплодни с млечен сос

Печени кореноплодни с млечен сос
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр. големи
  • целина - 1/2 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • сол - 1 щипка
  • шарлан - 1 с.л.
  • куркума - 2 щипки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка - млян
  • За соса
  • козе кисело мляко - 1 ч.ч.
  • майонеза - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1/2 ч.л.
  • розмарин - за поръсване, сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме морковите, целината и пащърнака и ги нарязваме на едро.

Сипваме ги в тефлонова тава, посоляваме, поръсваме с бял пипер, индийско орехче и куркума, поливаме с шарлана, разбъркваме и слагаме да се пекат в загрята фурна на 200 градуса.

Печем кореноплодните около 25 минути, като през това време разбъркваме 1-2 пъти.

Счукваме чесъна в купичка, добавяме козето кисело мляко, майонезата и солта.

Разбъркваме и сипваме в купички за сервиране.

Поливаме отгоре сосчетата с малко зехтин.

Поставяме в средата на дълбоки чинии, а около купичките подреждаме готовите печени кореноплодни.

Поръсваме отгоре печените зеленчуци с розмарин и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: