Тиквички по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тиквички по гръцки1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тези тиквички по гръцки са хрупкави и леки, точно като в гръцките таверни!"

Необходими Продукти

  • За тиквички по гръцки ви трябват:
  • тиквички - 3 - 4 броя
  • олио - за пържене
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.

Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки.

Готовите тиквички по гръцки се вадят върху кухненска хартия, за да поемат мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
516
45
38
22
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Страхотни са! ... Заедно със студена биричка... :D
04.05.2017 10:36
2
NEVI
NEVI
Тиквичките стават много хрупкави аз ги режа на тънки шайби потапям в ледено студена вода после в сместа от брашно и после пак във водата и пържа. Трябва да сте много бързи с потапянето във водата да не се отмие брашното. Сервирайте със млечно-чеснов сос.
12.04.2016 01:23
15
7
Monika Ivanova
Monika Ivanova
за гръцки наистина се режат на тънко за да станат хрупкави, но не съм сигурна, че тази рецепта ще издържи теста
11.04.2016 22:31
9
3
Василева
Василева
Нашите български пържени тиквички са по-добри , защото не се режат на толкова тънко и не им се губи вкуса, като се изпържат! Гответе българска кухня! Тя е най-добра!
19.02.2016 10:29
107
15
аз
аз
Че това са пържени тиквички. По-добре на фурната направо,със заливка някаква,тъкмо няма да висиш на котлона
30.04.2013 15:29
13
3
tinka
tinka
Нарязвате тиквичките по дължина и ги посолявате, оставяте ги да постоят малко докато водата от тиквичките изтече. В отделна купа изипвате брашно и бира като бирата да не е студена, а на стайна температура. Бирата и брашното се разбъркват добре докато се получи хубава смес. В тигана се слага достатъчно зехтин. Зехтинътт трябва да е добре загрят. Потапяте тиквичките в готовата смес и пържите. Пърженето става бързо. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия. Много са лесни. Добър апетит.

28.10.2011 16:11
55
1
1
Покажи всички подкоментари